Социоложка вещае как червената биография на Манолова ще я препъне в синя София |

Една много трудна битка се очертава. Наистина има много условия, преди да кажем кой може да победи. От едни малки щрихи е видно, че ще има една доста оспорвана битка в София. Това каза заяви в студиото на izbori.

bg социологът Евелина Славкова.

Това, което наблюдаваме е, че Мая Манолова разтваря ветрилото. Разбира се, червената ѝ биография ще бъде много трудно заличена, добави тя.

Буруджиева посече БСП с анализ за битката Фандъкова-Манолова

Естествено е, че има умора от 10 – годишното управление на Йорданка Фандъкова, но в нейно лице няма това усещане за корумпираност. Грешка е обаче, че Фандъкова застана с лицето си зад проекта на „Графа“. Трудно ще бъде на един червен кандидат обаче да превземе тази нейна непревземаема крепост, коментира Славкова.

Оставя се впечатление, че избори ще има само в София. Причина е силната кандидатура на Мая Манолова. Столицата винаги е била син град и много трудно една червена кандидатура ще се пребори. Но и успехът на Мая Манолова като омбудсман, високият рейтинг, който тя успя да получи също ще окаже голямо влияние върху изборите, заяви политическият анализатор.

По думите ѝ дали патриотичният вот ще се насочи към Фандъкова или към Манолова, ще стане ясно след приключването на регистрацията. Тя поясни, че от това, което се наблюдава, е видно, че голяма част от него ще се насочи към Фандъкова.

Коктейл “Септември” – кметове, протести и шпиони

По думите на Славкова кампанията вече минава през призмата на замерване с кал.

Попитана дали може да има предсрочни парламентарни избори, ако Манолова победи на вота наесен, тя заяви, че това няма да има, но ще е знак за ерозия в ГЕРБ.

Във връзка с това може ли Мая Манолова да е новият лидер на БСП, тя посочи, че по-скоро Манолова ще създаде нов проект, отколкото да влезе в надпревара за поста на Корнелия Нинова.

Тома Биков определи кандидатурата на Манолова като реванш за Станишев

Евелина Славкова обясни, че не само в София ще бъде оспорвана битката, а и в Пловдив, във Варна, в Русе, във Велико Търново и в други градове. Тя заяви обаче, че няма да има тази синя карта, която е показана през 2015 година. Трудно ми е да кажа колко града ще вземе ГЕРБ, обясни социологът.

Славкова коментира и снимките, които се появиха на годеницата на кандидата за кмет на София инж. Борислав Игнатов. По думите ѝ, това е изключително кафява и мръсна кампания. Винаги съм казвала, че когато говорим за кампания, никога не трябва да бъдат замесвани семействата и децата. В крайна сметка човек персонално отговаря за себе си. Всичко бе на изключително ниско ниво, но все пак има и позитив – хората, които не познаваха инж. Игнатов, вече го познават, заяви още Славкова.

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"