Захариева заговори за тласък в икономиката ни с… |

Сигурна съм, че посещението днес ще даде тласък на икономическите отношения, преди всичко, защото на политическо ниво ние нямаме отворени двустранни въпроси и винаги сме били сходно мислещи държави по отношение на международните въпроси.

Това каза вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева на пленарна среща с министъра на външните работи на Кралство Норвегия Ине Сьорайде, предаде агенция „Фокус“.

„По време на срещата днес се договорихме да работим с Норвегия заедно по нашите програми за развитие – преди всичко за младите хора, за образование. Ще се радвам да обменим взаимно опит“, заяви Захариева.

Тя изрази благодарност за помощта на Норвегия, която е особено важна за нас – споделянето на опит, срещите между хората, контактите между институциите.

По думите ѝ това е най-ценното в норвежката програма.

„За България близо до сърцето е норвежкият изследовател и икононист Фритьоф Нансен, чието име носи и до ден днешен един от основните булеварди в нашата столица. Той е започнал инициатива с т. нар. Нансови паспорти на лица, останали без гражданство и бежанци след Първата световна война, които са позволявали на българските граждани да се завърнат в родината си“, допълни вицепремиерът.

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"