Ето как са протекли последните 24 часа от живота на принцеса Даяна

Принцеса Даяна умира в автомобилна катастрофа в ранната сутрин на 31 август 1997 година, а същата вечер е трябвало да бъде красивият завършек на една романтична почивка. Вижте как са преминали последните 24 часа от живота на любимата английска принцеса – Даяна.

9:30 – Принцеса Даяна и любимият й мъж Доди Ал Файед започват деня си със закуска на яхтата на Ал Файед.

12:00 – Даяна и Доди напускат яхтата и тръгват към летището, за да отпътуват към френската столица Париж.

Двамата искат да приключат романтичната си почивка именно в града на любовта.

13:00 – Двамата отпътуват от летище „Олбия“ с личен самолет. Журналисти на място информират свои колеги в Париж, че принцеса Даяна ще пристигне там.

15:20 – Даяна и Доди Ал Файед кацат на летище „Льо Бурже“ в близост до Париж, очаквани от много журналисти. Двамата са откарани от шофьора Филип във вилата „Уиндзор“, която по-рано е била седалище на херцога на Уиндзор, а от 1987г. е собственост на бащата на Доди – Мохамед Ал Файед.

16:20 – Даяна и Доди са в хотел „Ритц“ и си почиват от пътуването в луксозен апартамент. Принцеса Даяна купува подаръци за рождения ден на принц Хари (на 15-ти септември) и отива на фризьор.

19:15 – Даяна и Доди отиват в апартамента си на улица Арсен Усе, в близост до Шанз-Елизе. При тръгването им от хотела се стига до разправия между папараци и бодигардите на Ал Файед. Даяна и Доди са посрещнати от още папараци и пред апартамента им.

19:45 – Ал Файед се чува по телефона с братовчедка си от Саудитска Арабия Хасин Ясин и й казва: „С Даяна се обичаме“.

21:15 – Даяна и Доди имат резервирана маса в луксозния парижки ресторант „При Беноа“ („Chez Benoit“). Тъй като ресторантът е обкръжен от фотографи, двамата решават да се върнат в ресторанта на хотел „Риц“, където е по-спокойно и мерките за сигурност са по-засилени.

21:50 – Даяна и Доди се срещат в хотел „Ритц“, но и там в ресторанта ги преследват множество папараци, затова двамата решават да се оттеглят в апартамента си.

22:07 – Заместник-шефът на охраната на хотела Анри Пол идва в хотела. Той е помолен от Ал Файед да откара двойката в апартамента им на улица Арсен Усе. Пол прекарва време в лобито на хотела, където консумира алкохол.

00:17 – Даяна и Доди приключили с вечерята си и пожелали вече да бъдат откарани в апартамента си. В тунела Алма обаче лимузината, шофирана от Анри Пол, катастрофира. Никой от пътниците не е бил с колан. На място умират Доди Ал Файед и шофьорът на лимузината Анри Пол, оцелява само охранителят на Ал Файед Тревър Рииз Джоунс. Принцеса Даяна умира малко по-късно в болницата.

 

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"