Трагедията е пълна! Намериха 25 трупа на изгорялата тузарска яхта в Калифорния СНИМКИ |

Откриха телата на 25 души, загинали при пожара на корабче край бреговете на Калифорния. Властите продължават да издирват още деветима пасажери, които се водят за безследно изчезнали, съобщава „Сън“.
 

По-рано беше съобщено, че спасителите са намерили телата на осем души. Плавателният съд „Conception” е трябвало да замине на екскурзия в живописни райони, където туристите да се гмуркат.


 

На борда са пътували 39 души – 33 пътници и шестчленен екипаж, съобщи представител на бреговата охрана. Петима от членовете на екипажа са спасени.
 
Те били будни в момента, в който е започнал пожарът, и успели да скочат зад борда. Пасажерите са спали в каюти под палубата и не са успели да напуснат плавателния съд.
 

Сред изчезналите е 17-годишно момиче, празнувало рождения си ден. Разплакан оцелял, който бил качен на спасителна лодка, разказал, че той празнувал заедно с момичето и нейните родители часове преди инцидента.

Спасителите не могат да намерят и 41-годишната Кристи Финстад, морски биолог и „свободен дух“. Съкрушеният ѝ брат разказва, че тя била сред гмуркачите, които получавали хонорари, за да помагат на туристите да се гмуркат.

До момента причините за пожара не са известни. Властите обявиха, че нито едно доказателство не показва криминално престъпление.

Превод и редакция:  

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"