Косата ѝ побелява внезапно за една нощ, когато е само на 21 – ето как изглежда днес, на 44 (Снимки):

Има ли по-красиво украшение за една жена от косата? Стараем се винаги да е в изрядна прическа, боядисваме я в последните модни цветове и я поддържаме с всякакви домашни и купешки средства. Но я си представете, че един ден тази естествена украса и гордост за всяка дама просто претърпи внезапна и необратима промяна ? Точно това се случило с героинята на днешната ни история:

Американката Сара Айзенман от Седона, Аризона, е само на 21, когато внезапно една сутрин се събужда и с ужас установява, че косата й вече е сива !  

Сара Айзенман

Младата жена била шокирана от промяната, но преди да потърси причината, трябвало да намери начин да скрие необичайния за възрастта си недостатък.

Така започнал дългият и тежък път на боядисването.

Тъй като предишният цвят на косата на Сара бил много тъмен, се наложило да използва доста агресивни бои.

За скъпи процедури в салоните американката нямала пари и се налагало да се разкрасява в домашни условия. 

Жена със сиви коси

В началото Сара живеела в панически страх, че някой ще забележи посивелите й коси и непрекъснато се боядисвала, щом забележила израстналите корени. Но след като станала майка и върху главата й се стоварили куп грижи и задължения, боядисването постепенно минало на втори план. Между другото, Сара започнала да се чувства по-спокойна. 

И така, след 15 години мъки, когато навършила 37 години, тя решила, че е прекалено изморена за този непрекъснат процес и е готова да спре да крие недостатъка си. Мъжът и децата й веднага подкрепили решението й. Да не говорим, че природата била надарила Сара с прекрасна грива на едри вълни, която не заслужавала да я прикрива толкова дълго време.

Една част от приятелите й също приели решението ѝ. Друга обаче не били много съгласни с него. 

жена със сиви коси

В началото, разбира се, било много трудно, защото трябвало да мине време, докато косата порасне достатъчно, така че вече да няма разлика между сивото и боядисаната коса. А през цялото това време външният вид на Сара бил, меко казано, странен.  

Сара Айзенман

Сара обаче била твърдо решена да стигне докрай и да се освободи от оковите на боите. А когато сивите й коси пораснали, всички останали като поразени от новия вид на Сара, чиято коса засияла в цветовете на благородното сребро.

жена сребриста коса

Оказало се, че тъмните пигменти, с които години наред боядисвала главата си, унищожавали уникалната красота на сивите коси, които преливали и блестели на слънчевата светлина, различните им отенъци я правели да изглежда повече от уникално! 

прекрасна сива коса

„Прекрасно осъзнавам, че за много хора косата ми е предизвикателство. Всеки път, когато излизам на улицата, получавам много комплименти, случайни, а понякога и изпиващи погледи. 

красива жена

Хората искат да докоснат косата ми. Някои го правят с известна доза опасение, а други с искрен възторг“, споделя Сара. 

жена с дъщеря си

„Въпреки това чувствам, че не всички харесват косата ми и не всеки иска да го изпита върху себе си. Най-хубавото е, че мненията на другите изобщо не са от значение! Чувствам се напълно свободна!“, признава тя. 

жена със сребриста коса

Днес Сара е на 44 години и през последните седем години не е докосвала боя. За сметка на това се чувства по-млада и по-секси от всякога!

Съпругът й Ханан е във възторг от външността й. Неговата коса също е побеляла и заедно изглеждат много елегантно и хармонично.

посребряла двойка

Като писател американката решава да сподели опита си с други жени, защото дори косата да започне да посивява в обичайната за това възраст, всяка дама се нуждае от доза кураж, за да приеме себе си и да започне да се гордее с новия си цвят.

„Чувствам косата си като символ на естествената красота и свободата.

жена с ефектна коса

Благодарна съм за всяка роля, която мога да изиграя, помагайки на жените да разберат колко удивителни са в действителност, колко пълноценен и вълнуващ може да бъде животът и как можем да се обединим и да се подкрепяме взаимно във всичко това“, казва още Сара. 

жена с децата си

Тя не може да си обясни защо в днешното съвременно общество жената става невидима по време и след менопаузата. Според нея обаче това е най-доброто време да се влюбиш в себе си и да се научиш да даряваш красотата си на света.  

Тези, които нямат време да четат книгите на Сара, просто могат да разгледат снимките профила й в Инстаграм. Гледайки трансформацията й през годините, ще повярвате на думите й, че сега се чувства по-млада и енергична от всякога!

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"