Сняг падна и в България, а летището в Бургас беше затворено

Сняг заваля снощи на връх Мусала в Рила. Образуваната снежда покривка е достойна като за късна еден, а не средата на лятото, в което се намираме сега. 

Отменени полети и изнервени туристи имаше на Летище Бургас.

Лошото време в региона попречи на нормалната дейност на аеропорта.

част от полетите вчера са били пренасочени към Варна.

Още вчера синоптиците прогнозираха обилни дъждове с гръмотевици в 18 области у нас. За областите Благоевград, Видин, Враца, Габрово, Кюстендил, Кърджали, Ловеч, Монтана, Пловдив, Пазарджик, Перник, София – град, София – област, Сливен, Смолян, Стара Загора, Хасково, Ямбол е обявен оранжев код за опасно време.

В тези места валежите да е между 35 и 60 л/кв.м. Ще има гръмотевични бури, както и условия и за градушки. При оранжев код се препоръчва на хората да внимават и да не предприемат екстремни действия, тъй като са възможни и наводнения с всички последствия от тях.

Жълт код пък важи за областите Бургас, Варна, Велико Търново, Плевен, Разград, Русе, Търговище, Шумен. Очакваните количества валежи за следващите 24 часа ще бъде между 20-30 л/кв.м. При жълт код са възможни малко наброй локални наводнения. При този код също са възможни затруднения при шофиране заради намалена видимост и аквапланинг.

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"