Скандал! Контрабандата с горива се вихри с пълна сила! |

Нелегалният внос на горива в България продължава да се вихри с пълна сила, разкриха пред наши източници.

Контрабандистите се опитват всячески да си издействат лоби в Народното събрание, посредством промени в Закона за административното регулиране на икономическите дейности, свързани с нефт и продукти от нефтен произход.

Целта им е да направят така, че да отпаднат високите санкции, които са заложени в закона по посока на нелегалния внос на бензин и дизел и последващото им разпространение най-вече по малките бензиностанции.

Използвайки момента, тарикатите продължават да продават контрабандни горива с коли тип „баничарки“, оборудвани с резервоари.

За това преди време алармира депутатът Емил Димитров-Ревизоро, който спомена, че има и преработени цистерни, които зареждат определени бензиностанции с горива по абсолютно незаконен начин.

Лобистите са намерили съюзник в лицето на Асоцацията на българските търговци, производители, вносители и превозвачи на горива. Въпросната неправителствена организация ловко се опитва да разтвори чадър над търгашите.

Интересното в случая е, че към въпросната асоциация гравитират и политици, които не са от управляващата партия ГЕРБ.

Те правят всичко възможно да обезсилят действието на закона в частта му, която касае проверките и глобите за нарушителите. Скандалните им предложения предвиждат санкцията за хванат нелегален търговец на горива да падне десетократно. 

Най-скандалното в случая е, че вносителите на скандалните поправки започват да си търсят място по високите етажи на контролните органи, които имат отношение към горивата. 

ОЧАКВАЙТЕ В ГОРЕЩИ ПОДРОБНОСТИ ПО СКАНДАЛНАТА ТЕМА!

 

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"