Ален Делон озапти с 1 изречение освирепелите феминистки и гейове |

Ален Делон отговори на вълната от критики срещу него след стана ясно, че ще му бъде присъдена почетна награда на фестивала в Кан.

„Харесват ме или не, но никой не може да оспорва кариерата ми“, каза звездата, оказала се в в центъра на скандал на започналия кинофестивал.

Ален Делон ще получи почетната „Златна палма“ за творчеството си, но петиция с хиляди подписи призовава организаторите да преосмислят решението. В петицията, критиците на Делон го наричат „расист, хомофоб и женомразец“.

На 83 години френската кинозвезда е под прицела на движението „Жени и Холивуд“, които го обвиняват в насилие срещу жени. 17 000 подписа са против награждаването на Делон. Протестът е и заради изказвания на актьора срещу нежния пол, хомосексуалистите и имигрантите. В Кан бяха принудени да дадат обяснение.

„Не връчваме на Ален Делон Нобел за мир, а почетна Златна палма за актьорската му кариера. Делон е казвал неща и има право да изразява мнения, с които аз лично не съм съгласен“, каза Тиери Фремо – директор на кинофестивала в Кан.

Делон беше нападнат от движението и заради признание, че е удрял жени. „Плесницата мачистко поведение ли е?“, пита той в интервю от миналата година и отговаря: „Да, трябва да съм бил мачо, но и аз съм получавал плесници от жени.“

Потърсен по телефона във връзка с петицията, секссимволът на френското кино уточни, че не се интересува от гей бракове, но повтори позицията си, че е против осиновяване от такива семейства. Целта на петицията срещу него е събирането на 19 000 подписа.

Самураят на френското кино се чуди, защо тя се е появила точно сега. Делон казва още, че никой не може да оспори кариерата му, независимо дали го харесва. Звездата  ще бъде наградена в неделя.

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"