Ген.Васил Василев назова скривалищата убиец от Костенец |

„Убиецът от Костенец има предимство, че познава района. Но районът на Костенец е огромен. Местността е огромна, гориста, пълна с вили. Този човек ще се крие където има храна, подслон.

Той няма да спи под дърво, защото рискува да бъде нападнат от диво животно, каквито там има много. Твърдят, че не използва комуникации, но това не го прави по-малко комуникативен. В кръга на теорията е да се види дали няма връзка с жена, която държи на него и го крие.“ Това каза бившият полицейски в студиото на „Здравей, България“ по Нова тв.

Според Василев може да се смята, че убиецът е планирал всичко, тъй като е извършил убийството в следствие на афект.

„Той си е мислил как ще вземе пушката, ще отиде и ще застреля жената, после комшията. Второто убийство е извършено с друг калибър. Дори се предполага, че убиецът разполага с две оръжия. Той се е подготвил. Идва въпросът с какъв боеприпас разполага. Според мен, убиецът сега се чуди какво да направи, но да не се предаде. Ако реши, че ще намери спасение в заложник, ще отвлече някого. Но това ще му бъде края, защото ще се локализира“, каза още Василев. 

„Полицаите там не познават района така добре както биха познали горските, дървосекачите. Те могат да кажат къде има дупчици, тайни местенца, всичко. Той е знаел къде да отиде. Той ако е в една гъста гориста местност, не знам какво биха могли да направят дроновете“, посочи още той.  

Бившият шеф от МВР разкри и любопитна история от миналото: „Има шанс да се измъкне и да не го намерят. Навремето издирвахме много дълго време един човек. На оперативките всички твърдяха, че нещата са наред и нищо не се случва, само погребение на една баба. И се замислихме. Попитахме кмета къде е било погребението и се оказа, че е избягал от другата страна.“

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"