“Възраждане“ с протест пред турското посолство |

След като преди седмица турският посланик в България – Хасан Улусой, направи скандалното си изказване, че в българските училища трябва да се преподава турски език, включително за българите, първата организация, която реагира на провокацията – партия Възраждане, организира и протест пред турското посолство в София.

Припомняме, че позорното изявление на турския дипломат у нас, отприщи вълна от реакции, а Възраждане, която първа излезе с официална позиция по въпроса, поиска той да бъде обявен за персона нон грата, след което да бъде изгонен от страната. В допълнение към тези мерки, от партията на Костадин Костадинов, призоваха и за признаване на българско национално малцинство в Турция, с признаване на всички възможни права, следващи се на всяка една национално-малцинствена общност, според международните конвенции и стандарти, третиращи този въпрос.

И тъй като, нищо от това не се случи, а официалните власти в България за пореден път запазиха позорно мълчание, патриотите на Костадинов, проведоха в рамките на вчерашния ден и протест, както пред турското посолство в София, така и пред генералното консулство на южната ни съседка в Бургас.


И на двата протеста, възрожденците поискаха турския посланик да напусне страната, а официалните български власти да покажат повече твърдост, както в този конкретен случай, така и винаги, когато занапред, чужди представители се гаврят със страната ни.

Пред сградата на турското посолство в София, председателят на Възраждане, произнесе кратка реч и буквално каза следното:

„Хасане, мястото ти не е в България, когато говориш по този начин!
Хасане, в Турция има 800 000 българи, наши сънародници, които нямат права!
Хасане, искаме български новини, български медии и български партии в Турция!
Хасане, твоят началник обича да говори за границите на неговата душа. В границите на нашите души обаче влизат Одрин, Лозенград, Бунархисар, Кешан, Енос, Мидия, и още много други български земи!
Ако Турция не признае българското малцинство, редно е ние българите да направим необходимото и да защитим своите сънародници.”

В заключение, от Възраждане заявиха, че каузата за изгонването на Хасан Улусой от страната ни, оттук нататък се превръща в една от основните за тях, както и че няма да спрат, докато това не се случи.

След което завършиха с вече превърналото се в традиционно за тях,
Възраждане – само ние можем!

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"