Румен Гечев с големи обещания за заплатите и пенсиите |

БСП иска да се разработи и приеме общ стандарт на Европа по показателите за средната работна заплата и пенсионното осигуряване. Това каза за обзорното предаване „Това е България“ на Радио „Фокус“ кандидатът за евродепутат от „БСП за България“ проф. Румен Гечев.

Минималната работна заплата у нас е поне с 20% по-ниска от това, което би трябвало да бъде, обясни той.

Според него много от работодателите лъжат служителите си и ги принуждават да работят за минимална заплата, като по този начин лъжат не само тях, но и държавата. „Нещо не е наред с разпределението на доходите в България. Според статистика в момента 1 млн. и 600 хил. българи живеят под чертата на бедността. Това говори за сериозен проблем, който може да се реши по два начина: Първо: най-добрата социална политика водеща до по-високи доходи са инвестициите. Трябва да ги увеличим и да променим тяхната структура, чрез промени на европейските политики и програми в Брюксел, така че те да са по-полезни за източна Европа и България. Второ: важно е кой присвоява резултата от инвестициите. Дали са само определен брой българи, олигарси или са широките народни слоеве. БСП в своята „Визия за България“ и „Визия за Европа“ предлага конкретни решения на тези проблеми“, каза той.

Проф. Румен Гечев обясни, че за разлика от всички останали страни България не се е възползвала от възможностите, които предлага ЕС. Сърбите и румънците получават по-високо възнаграждение, а Сърбия дори не е член на ЕС. България е член от 12 години. В Гърция помощите за безработни са по-високи от най-високата средна работа заплата за София и са около 1500 лв., каза още Гечев. У нас в България най-бързо богатите стават по-богати, а бедните все по-бедни.

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"