Румен Петков разкри най-големия си порок и най-големия си срам (ВИДЕО) |

„За мен Европа е Европа на пропуснатите възможности за България”. Това каза по време на блиц интервю председателят на „Коалиция за България” Румен Петков пред Нова телевизия.
 
Запитан кой е любимият му действащ политик в момента, Петков заяви, че за щастие, може да посочи много хора. „И Георги Първанов, и Ивайло Калфин и проф.

Гайдарски. Имаме и велики хора извън София – кметът на Попово – Людмил Веселинов, един голям плевенчанин – Андрей Романов. Това са хора, които са от голяма значимост за България и си струва да можем да им казваме „благодаря, че сте живели така честно и достойно”, посочи още той.
 
Като най-голям свой порок Петков посочи това, че понякога е рязък с най-близките си хора. „По принцип не повишавам тон, но това е и слабост и порок и може би сега е моментът да им се извиня”, каза той.
 
Запитан къде е почивал през последната си отпуска, Румен Петков отговори: „В последните години почивам на Северното Черноморие с една семейна компания, с която почиваме заедно повече от 20 години”.
 
„Гордея се с нашата култура и с нашата история. Казвам го не от куртоазия. Гордея се с нашия спорт, с българския дух, който за съжаление в последните години, като че ли не е това, което искаме да бъде”, посочи още той.
 
Попитан от какво се срамува, Петков посочи: „Срамувам се от много наши сънародници, от голямата лъжа „Белене”, в която аз участвах лично, защото излъгахме 800 000 души да подкрепят този проект. Това е една от причините да се разделя с някои хора”.
 
Според него минималната работна заплата трябва да бъде 850-880 лева. „Това ние трябва да гоним сега”, посочи той.
 
Запитан колко е месечният му разход за живот, Петков отговори:  „Не съм ги смятал, но не са повече от 3 000лв. като цяло за мен, жена ми и сина ни, който живее с нас”.
 
Попитан за друго име от евролиста в България, което да харесва, Петков заяви: „Сигурно има достойни хора във всички листи, но аз мисля, че нашата излъчва сила, достойнство и почтеност”.
 
Румен Петков коментира и поисканата от главния прокурор проверка на висшите държавници за имоти, сметки и офшорки. „Нашият призив и като „Коалиция за България”, и като отделни политици, е да е ясен офшорният произход – ако има и в медиите, и в икономиката, защото това са неща, които са встрани от обществения морал. И на първо място – и за обществените личности, които са ангажирани с политика. Това е закъснял влак, но много се надявам да е продуктивен”, посочи още Петков.
 
Проф. Боян Дуранкев, водач на листата на „Коалиция за България“ за Европейския парламент, посочи какво, според него трябва да се промени в регламентите на ЕС: „Първото е да се постигне съгласие за Европа на различни скорости. България и Румъния трябва да постигнат догонващо икономическо развитие. Задължително трябва да се мисли в перспектива за минимална европейска работна заплата“.
 
„Чрез тези фондове за регионално развитие трябва да се мисли както за развитие на ЕС в цялост, така и за по-бързо развитие на източноевропейските страни и още, не ми се искаше да го казвам, но и за много по-добро, справедливо и некорумпирано разпределение на фондовете, за да живне Северозападна България. Не ми е удобно да го кажа, но трябва да го кажа“, посочи икономистът.
 
На въпрос кога е възможно България да достигне средноевропейското ниво на развитие проф. Дуранкев отговори: „При една програма и при, най-малко, удвояване на инвестициите в реалния сектор, е възможно за около 10 години с две програми по 5 години.“

 
 

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"