“Тренд“: Добре, че се стигна до оставката на Порожанов |

„В този ресор има повече скандали, които през годините са реализирали своите наслагвания. Това е мегаведомство, което управлява една от най-добре подплатените финансово програми – за развитие на селските райони“.

Според Анастас Стефанов от изследователски център „Тренд“ оставката на министър Румен Порожанов е решаване на проблем. В предаването „Нещо повече“ той призова да се погледне по-широкообхватно на процесите – извън контекста на апартаментгейт и къщите за гости.

Стефанов припомни скандалът с чумата от миналата година, когато Българската агенция по безопасност на храните е реагирала комуникационно неадекватно, което е довело до кадрови промени – уволнението на зам.-министър Цветан Димитров, на двама шефове на дирекции във ведомството и на съветника Бойко Синапов.

По думите на Анастас Стефанов за властта е добре, че се стигна до оставката на министър Порожанов, защото в противен случай в общественото мнение щеше да се засилва позицията – „Защо не се предприемат действия?“.

„След кадровите рокади ГЕРБ дава вид, че не излиза разклатена, а мобилизирана. Не регистрираме такива процеси, което не значи, че са невъзможни. Ако се стигне до положителен развой на евроизборите, обстановката в партията ще се успокои.

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"