ЗАЩО ГОСПОД НИ НАКАЗА! Бедствие съсипа живота на толкова много Българи!

Гергьовденски бури удариха страната през последните 24 часа. Полетата побеляха в Западна България около Перник и Благоевград.

Ледени късове валяха и в Пловдивско – в районите на Раковски, Калояново и Житница. Градушка колкото орех падна в Българене, Плевенско и нанесе тежки щети по къщите, унищожена е слескостопанската продукция.

„Нашата кооперация обработва около 3 000 декара. Половината от тях са унищожени на 100%.

Основните култури  са пшеница, ечемик, слънчоглед и царевица. Възможно е царевицата и слънчогледът да се възстановят, но пшеницата и ечемика – не. Загубите са огромни”, каза председателят на земеделската кооперация Момчил Караджов. По думите му застраховка има, но тя ще покрие само част от щетите. „Сигнализирал съм вчера и общинската служба в град Левски, надявам се и те да помогнат”, коментира още той.

„При мен 90% от посевите са унищожени, включително и слънчоглед и царевица. Трябва да ги пресявам. Ще успея, ако намеря семена”, коментира един от земеделските производители и арендатори – Момчил Минчев. Той няма застраховка на културите.”По-миналата година ги застраховах, случаят беше същият – наводниха се декарите, и накрая получих само 7 лв. обезщетение. Няма никакъв смисъл, при положение ,че плащам 65лв. рента и съм платил предварително. Ако Фонд Земеделие не се намеси не виждам как ще се справя”, каза още Минчев. „Абсолютно всичко, в цялото село, е унищожено. Землището ни, което е 25 000 дка е унищожено. Тепърва предстои да подадем жалби, тъй като вчера беше празничен ден. От днес ще търсим съдействие от съответните органи”, коментира кметът на с. Българене Симеонка Мусакова.

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"