Жесток скандал! Тереза Мей изхвърли военния министър от правителството, сменя го с жена! |

Министърът на отбраната във Великобритания Гавин Уилямсън си подаде оставката. Причина за това стана разпространението на информация, която е била обсъждана на заседанието на Съвета по национална безопасност.

Решението оставката му да бъде поискана е взето след разследване на изтичане на информация. Става въпрос за разследване за изтичането на новината, че Великобритания условно е разрешила китайската Huawei да развие 5G мрежата на Великобритания

„Премиерът на Великобритания тази вечер помоли Гевин Уилямсън да напусне правителството, тъй като е изгубила увереност в неговите способности да изпълнява функциите си министър на отбраната и член на кабинета на министрите“, се казва в официалното изявление.

 

В канцеларията на правителството са заявили, че мястото на Уилямсън ще бъде заето от министъра на международното развитие Пени Мордънт.

Вестник The Daily Telegraph по-рано съобщи, че администрацията на Мей се опитва да изясни кой от членовеете на правителството е разкрил пред пресатаа информация, че е одобрено китайската корпорация Huawei да участва в създаването във Великобритания на мобилна връзка от пето поколение. 

По данни на изданието началникът на кабинета на британския премиер Гевин Баруел заявил, че този, който е допуснал да изтече информация, ще бъде уволнен, независимо от длъжността, която заема. 
 

Превод

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"