Черен вятър: Румънското торнадо нахлу и опустоши Силистренско (СНИМКИ/ВИДЕО) |

Десетки обществени, стопански и жилищни сгради пострадаха от силна буря, преминала над Силистренска област във вторник вечерта. припомня, че вчера се разрази голямо торнадо близо край българо-румънската граница, а същевременно градушка помете Северна България.

Стотици са повалените от бурния вятър в Силистренско дървета и поразените от градушката овошки. Най-тежко е положението в село Искра, община Ситово, където „черният вятър“, както го наричат местните жители, е отнесъл голяма част от покрива на местното основно училище.

Учениците в него са във ваканция до вторник, докато строители отстранят опасните ламарини.

След оглед от застрахователите ще започне и ремонтът на покритието. Пострадали от стихията са и земеделски ферми, краварници, оранжерии и домове, където стопаните започнаха ремонтите. В село Сребърна половин покрив хвръкна на стотици метри от къщата. По коментари на стопаните само щастливата случайност е помогнала стихията да не вземе жертви или ранени.

Какво ще е времето по дни и часове може да видите в рубриката на , в която ви информираме в реално време какви са климатичните условия в страната


Източник и снимки: Булфото

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"