Рейс с ученици се обърна край Айтос, гледката е страховита (СНИМКИ) |

Училищен автобус с три деца катастрофира по главния път между Айтос и Карнобат. Инцидентът е станал около 15 часа при кръстовището за селата Черноград и Чукарка, съобщава „Флагман“, позовавайки се на очевидци. 

Автобусът се е преобърнал, била е рязана вратата му, за да бъдат извадени децата. Другите участници в пътното меле са Мерцедес-ван и Ауди А6.

И двата автомобила, които са се врязали в автобуса, са с бургаска регистрация.

Не е ясно кой e виновен и чие предимство в кой момент е отнето, има щети и по мерцедеса и аудито. Автобусът е помлян.

Би трябвало шофьорът на автобуса да завие наляво, за да влезе към второстепенния път за Чукарка. Най-вероятно е той да се е разсеял. Движел се е по главния път Айтос-Карнобат и трябвало да отбие вляво за Чукарка.

Зверска каскада във Варненско! Пълен микробус мина през мантинела и се претърколи на пътя

Децата са от село Чукарка, пътували са към дома си от средищното училище в село Пирне, а катастрофата е станала на разклона за Черноград. 

Децата са от от Чукарка и са пътували към домовете си, връщайки се от учебни занятия в от средищното основно училище „Христо Ботев“ в Пирне. 

„Родителите да бъдат спокойни, няма тежко пострадали, само едното дете се оплака, че е с болки в главата и е откарано с линейка в УМБАЛ Бургас, другите две деца нямат видим наранявания“, каза кметът на Айтос Васил Едрев.

Малко по-късно кметът уточни, че учениците в автобуса са деветокласници и са учели в средищното училище „Н.Й.Вапцаров“ в Айтос.
Откарано за изследвания е момче, то е настанено в УМБАЛ-Бургас.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"