Звяра от Кипър със смразяващи признания в съда, психолозите са в шок |

От ранно утро кипърската полиция провежда акция по изваждането на куфар с останките на една от жертвите на серийния убиец Никос Метаксас. Както съобщи, 35-годишният военен призна, че е убил седем жени и момиченца.

Вчера в кървавото езеро бяха открити два куфара.

Органите на реда издирват още четири тела, в това число и на две деца.

Както съобщи вече бяха намерени четири от телата на жертвите.

В акцията по изваждането на куфара от дъното на Кървавото езеро участват и водолази.

Заподозреният бе арестуван миналата седмица. По-рано този месец в шахта бяха открити два тела, а преди дни бе открит трети труп. Следователите откриха тялото, след като 35-годишният престъпник ги отвел до мястото близо до столицата Никозия.

В началото на 2018 г. военният Никос Метаксас, разведен, с две деца, се регистрирал в приложение за запознанства под името „Орестис АПОЕЛ”. Той използвал чужда снимка. Благодарение на приложението се запознал с 38-годишната филипинка Мари Роуз Тибурчио, която по това време била женена за румънец. Бракът й явно имал проблеми и тя си търсела нов мъж. Двамата се уговорили да се срещнат. „Орестис” я поканил на гости в Никозия заедно с дъщеря й. На 4 май 2018 година тя тръгнала за срещата заедно с 6-годишната си дъщеря Сиера. Това бил и последният ден, в който филипинката е видяна жива.

След като я удушил, Никос изхвърлил тялото й в шахта. Все още не е ясно какво се е случило с малката Сиера. Самият убиец признава, че тя се е задушила от повръщане, но подробностите около смъртта й все още не са изяснени. По думите му, той изхвърлил тялото на момичето в езерото.

„Докато я душах, се чувствах много добре”, признава Метаксас пред съда.

След бруталното зверство решил отново да изпита удоволствието. В края на юли през същото приложение се запознал с 28-годишната Ариан Паланас Лозано, която също като Мари Роуз, пристигнала в Кипър от Филипините. „Харесвам филипинките”, признава военният в съда. За последен път жената е видяна от своя приятелка. Убиецът признава, че с жертвата се срещнали в дома му, където правили секс. След като я удушил, той изхвърлил и нейното тяло в шахта. „Орестес” опитал да си уреди среща и с друга позната на Ариан, но тя му отказала.

Полицаите стигнали до жестокия убиец през сайта за запознанства. Те поискали от администраторите информация за IP-адреса, с който първата жертва си е пишела.

По време на ареста Метаксас опитал да глътне СИМ-картата, но полицаите му попречили. В хода на разпита той признал за убийството на Мари Роуз и Сиера. А когато бил открит трупа и на Ариан, той признал, че и тя е негова жертва.

Разследването продължава. Полицаите търсят труповете на останалите жертви на жестокия убиец.

За последните 4 години в Кипър при мистериозни обстоятелства са изчезнали 22 филипинки. Разследващите проверяват дали жените са имали профили в сайта за запознанства, в който се е подвизавал „Орестис”.

Издирват се и негови евентуални жертви в Гърция, след като стана ясно, че той е бил там от април до май 2018 г. Докато е учел във военното училище, той е живял в Атина. 

Специалистите, които са се занимавали с психологичния профил на 35-годишния военен, са категорични, че той е осъзнавал действията си.

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"