БГ РЕАЛНОСТ: Любо загуби делото, отне собствения си живот

64-годишен пловдивчанин сложи край на живота си в жилището си в ЖР“Тракия“. Любо Балимезов се е прострелял в главата с газов пистолет, зареден с боен патрон. Той е починал на място. Фаталното решение, мъжът взел след като разбрал, че е загубил дело, по което е осъден да плати голяма глоба.

Инцидентът, за който Балимезов е осъден, влезе в криминалната хроника на TrafficNews преди година.

Пловдивчанинът бе задаръжан, след като нападна млада жена, паркирала на „неговото“ място. Грозната сцена се разиграла на паркинга зад блок 176. 33-годишната Валентина била в квартала с приятел и оставили автомобила си на свободно място. Когато се върнала, намерила колата си запушена от опел и влязла в спор със собственика му. „Приближи се към мен, наричайки ме „боклук“ и ми отвъртя такъв шамар, че едва не ми отдели главата. В същото време се появи приятеля ми и го дръпна. Аз звъннах на полицията и след минута дойдоха две патрулки“, разказа тогава Валентина.

Междувременно побойникът я предупредил, че не се притеснява от полицията, защото „всички от Пето районно били негови хора“. Качил се в опела и го подкарал, но в същото време пристигнали полицаите. Униформените го проверили за алкохол и дрегерът отчел 0,8 промила. Сложили му белезниците и го отвели в районното.

Срещу Любо Балимезов бе образувано досъдебно производство по чл. 131 за причиняване на лека телесна повреда и за шофиране в нетрезво състояние. В последствие му е наложен акт от 1 500 лева, който той обжалвал в съда. В петък обаче адвокатът му съобщил, че е загубил окончателно битката и общата сума, която се е натрупала по делото е над 4 000 лева, пише Факти.бг.

Потресен от новината, Балимезов се скарал със сина си, който го убеждавал , че ще се справят със задължението. За да не провокира нов скандал, той излязъл от къщи. Съпругата му била на работа и Любо останал сам. Минути по-късно от жилището проехтял изстрел. Синът му, който бил пред блока, бързо се качил, но когато влязъл в апартамента, се натъкнал на трупа.

Според съседи от квартала, делото е било повод за фаталния избор на Балимезов, но той от години имал проблеми в комуникацията с хората. „Преди години загуби големия си син и оттогава много се промени“ разказват хора от квартала.

При обиска, който полицаите направили в дома на Балимезов, са били открити и други оръжия. В рамки на стените били наредени 9 газови писотолета от различни марки и пушка. В дома обаче не са открити боеприпаси.

Преди да се пенсионира, пловдивчанинът е работел в КЦМ.

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"