Легенда в бокса, победила Мохамед Али, бедства край Кошарица (СНИМКИ)

Холандска легенда в бокса, шампион, успял да победи Мохамед Али в двубой през 1973 г. в Джакарта – 73-годишният холандец Руби Люберс мизерства в стара, занемарена каравана край Кошарица от години. Състоянието му е влошено и от бивша звезда в спорта, той се е превърнал в клошар.  С него е и съпругата му Риа, която е болна и се нуждае от спешна помощ.

За проблема, който скандализира спортната общност в Холандия, сигнализираха за Флагман.БГ българи, които живеят в страната на лалетата.
Снимки: Флагман

Люберс бяга в България преди около 7 години, след като излежава 8-годишна ефективна присъда за трафик на наркотици през 1986 г. За нея бившият боксьор отрича, твърди че е натопен. Състоянието на жена му обаче се влошава с всеки изминал ден, съобщава ad.nl, позовайки се на свои източници. Двамата живеят в стар ван, тя е прикована към легло, а условията в които живеят са нечовешки. Двойката отглежда над 20 кучета, което реално представлява допълнителна опасност за тях.

В Холандия е стартирана кампания, която цели да му се помогне. По последна информация, Руби Люберс, който проявява симптоми на старческа деменция, вече е разбрал, че час по-скоро трябва да се върне в Холандия – при децата си. Неговият син вече е пристигнал в България и се опитва да убеди баща си, да се върне в родината си, за да му се окаже спешна помощ.
Снимки: Флагман

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"