Внимание! Грози ни смъртоносна опасност: Блъскат филетата, суджуците и луканките с…

Шунка, филета, суджуци и луканки са пълни с глюкоза и захари. Това установи проверка на „Телеграф“ по рафтовете на супермаркетите. Буквално няма по-скъп колбас, в който не присъства в съдържанието на етикета захар или глюкоза.

Няма сладко само в пачата или един вид кренвирши.

 

Наблюдението се води от няколко години, когато за първи път бе засечено наличие на глюкозо-фруктозен сироп в колбаси, внесени от Украйна и Сърбия. Проверка от последната седмица установи, че вместо глюкозо-фруктозен сироп преработвателите вече изписват само наличие на захари. 

Един-единствен преработвател в България с испански капитали е бил коректен и е назовал истинския продукт, който използва – глюкозата. 

Основната причина, поради която се влагат захари в колбасите, е за пристрастяване, коментира д-р Сергей Иванов от Центъра по биология на храните. Той обясни този факт с това, че в човешкия организъм генетично е заложен стремеж към сладкото. Другата възможност е да се ползва за консервант, макар че в саламите и и готовите кайми присъстват нитрати в изобилие. 

Припомняме, че преди три години Европейският съд забрани да се рекламира глюкозата, защото няма доказателства, че тя е полезна за здравето. Напротив, с употребата на глюкоза и захари се свързват раковите заболявания, диабетът и затлъстяването. 

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"