Цвета Караянчева искрено и лично: Липсва ми фабриката, в парламента е чудовищно трудно, но стискам зъби и…

„Цвета Караянчева е една жена от Кърджали. Животът ми в една дума е – динамика.“ Така описа себе си в предаването на Мон Дьо, председателят на Народното събрание – Цвета Караянчева.

„Лошата страна на политиката е, че те прави лицемерен, губи истиността си.

Когато си председател на Парламента – трябва да си владееш емоциите. Това ми беше чудовищно трудно. Стисках зъби. Колегите от първи ред много често ми даваха знаци „Изчакай, замълчи.“, спомня си тя.

„Когато отидеш някъде трябва да си много подготвен, защото можеш да сътвориш дипломатически гаф. Бях впечатлена от посещението си в Япония и срещата ми с Императора. Там етикета е много по-различен. Разпитах го научил ли е правото хоро. Имах среща и с императрицата, което се случвало много рядко.“, въодушевена е Караянчева.

„Липсва ми времето от фабриката. Не знам дали съм добър политик, но бях добър конструктор. Най-трудна ми беше 2008-ма година, когато освободих 30 души от завода. Аз говорих с всеки служител по отделно и видях тъгата в очите на тези хора“, разказва тя със сълзи на очите.

Относно любовта в живота си, председателят на Парламента разказва:

„Внуците се обичат повече от децата. Това е вече осъзната любов. Моята внучка ме промени.Мъжът ми е ученическата ми любов. Ние направихме 30 години брак. Аз съм живяла по-дълго с него, от колкото с родителите ми. Той е най-близкият човек, с когото се съветвам. На няколко пъти ми е идвало да захвърля всичко. Не винаги го слушам, но ми е важно да чуя неговото мнение. Обичам го повече от себе си. Тази любов не е навик. Той е продължението на ръката ми.“

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"