Езикът на погледа-Широко отворените очи говорят за висока възприемчивост, ако очите са леко покрити с клепачи това е признак на …

Казват, че очите са огледало на душата. Това действително е така, защото нашата психика е неразривно свързана с тях.

Но за да разберем какво ме е на душата на човек, трябва да познаваме езика на погледа или други думи движенията на очите в различните ситуации.

 

Широко отворените очи говорят за висока възприемчивост и чувства по отношение на случваща тото се в момента.

Ако очите са леко покрити с клепачи това е признак на равнодушие, високомерие, скука или просто умора.

Присвитите очи свидетелстват или за съсредоточеност и голямо внимание, или са признак на хитрост и дори коварство на човека.

Прекият поглед, когато лицето е обърната към събеседника, предсказва доверие, интерес, откритост и готовност за взаимодействие.

Поглед отстрани с ъгълчетата на очите свидетелства за известно недоверие.

Ако човека с които разговаряте ви гледа от горе на долу с леко наклонена глава напред, това означава, че той чувства своето превъзходство а може би и ви презира.

Бягащият поглед е признак на измама, предателство и чувство на вина.

Отклоняващият се поглед когато човек се старае да не гледа в очите на този които говори, издава неувереност, скромност и дори срамежливост.

За отношението което има вашият събеседник към вас може да разберете и по това колко дълго той ви гледа в очите. Обикновено по време на разговор хората правят това в течение на 30 до 60 секунди. Ако вашият събеседник изобщо не ви гледа в очите, той вероятно не се интересува от това което му говорите.

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"