Защо много хора се будят постоянно в 3 след полунощ – часът на дявола и вещиците

В някои народи има понятие като „часът на вещиците“ или „часът на дявола“. Това суеверие идва от европейския фолклор, в който се разказва, че в определено време на нощта различни свърхестествени сили като вещици, демони и привидения стават особено силни, а черната магия – най-ефикасна, пише esoreiter.ru.

Мнозина смятат, че това време е противоположно на онова, когато е умрял Исус Христос. Спасителят се отправил на небето в 3 следобед, а в 3 през нощта беснеят всякакви тъмни сили.

  Така или иначе, но действително в 3 часа след полунощ много хора се будят редовно. Неочаквано отварят очи, поглеждат към часовника и когато разберат, че още им е много рано да стават, отново потъват в дълбок сън (в най-добрия случай).

Независимо от това, тази странна закономерност с течение на времето започва да плаши хората. Какво казват медиците? Някои от лекарите смятат, че сънят се разбива на няколко периода и точно в 3 часа става смяната на една фаза с друга. С други думи дълбокият сън си отива и човек се буди. Това се превръща в навик заради биологическия часовник на човека, който е много точен и събуждането става в едно и също време.

Други медици твърдят, че около 3 часа през нощта тъмнината става особено гъста, заради което мелатонинът в човешкия организъм регулира и превключва състоянието на сън. Така всеки човек може да се измъкне от обятията на Морфей.  Трети експерти казват, че в 3 след полунощ започват да работят в усилен режим черният дроб и жлъчката, които очистват организма, но прекъсват съня.

И все пак, може би е мистика?Причините може да са различни, но хората се будят в Часа на вещиците от древността. Затова има много предания, че по това време на Земята господстват тъмни сили. Те се появяват в полунощ, а около 3 часа през нощта е кулминацията на върлуването им. И неслучайно много от хората се будят с чувството, че някой е седнал върху гърдите им и те не могат да си поемат дъх…

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"