ТОВА Е КРАЯТ НА ЕДНА ЕПОХА. ВЕЛИКИЯТ СТЕФАН ДАНАИЛОВ СЛИЗА ОТ СЦЕНАТА

Стефан Данаилов слиза от театралната сцена. Досега Ламбо се изявяваше единствено в спектакъла на Народния театър „Пигмалион“. Представлението на режисьора Леон Даниел се играеше рядко, но винаги пред препълнена зала, пише „Телеграф“.

До края на годината постановката няма да фигурира в афиша на първата ни трупа.

Основната причина за това е, че актьорът Мариус Донкин, който също играе в „Пигмалион“, беше избран за директор на Народния театър и в следващите няколко месеца е прекратил сценичните си изяви.

Не е изключено обаче догодина спектакълът да се появи един-два пъти в репертоара на трупата. Самият Ламбо преди няколко седмици на фестивала „Сцена на кръстопът“ обясни, че вече ще наблюдава случващото се в театъра у нас отстрани.

„Поради различни болежки в последните години моето присъствие тук е по-скоро задочно. Но следя какво се случва, не пропускам нищо“, каза тогава Мастера, както го наричат възпитаниците му.

Данаилов е решил да насочи цялата си творческа енергия към студентите си в НАТФИЗ. Тази година Ламбо пое нов актьорски клас в театралната ни академия. Приемните изпити през септември се превърнаха в истинска битка между кандидат-студенти.

Над 200 младежи се явиха на препитванията, а само 50 от тях се класираха над чертата. Те бяха разделени между двата актьорски класа – този на проф. Стефан Данаилов и този на доцент Пенко Господинов.

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"