Образователни реформи!? Резултатът – пълен хаос в училищата!

Преподаватели се връщат към старата програма заради хаоса с новия ред на буквите Масово учителите в Добрич, поели първолаци от 15 септември, се връщат към старата програма за преподаване, споделиха педагози пред в. „Стандарт“.

Причината е, че новата система, която въведе образователното министерство, е пълен хаос.Досега първолаците започваха обучението си с т.

нар. предбуквен период, в който се учат да пишат елементи на букви – ченгелчета, бастунчета, чертички, обяснява преподавател в едно от добричките школа.

Според новата програма децата трябва да усвоят в рамките на един учебен час два елемента – например луличка и бастунче. Учителите намират това за пълен абсурд, като добавят, че поне месец е необходим децата да се приучават на училищен режим. Т.е. че не трябва да стават в час и да не се разхождат, камо ли да научат два елемента в един час.

Не по-малко са критиките и за поредността при изучаване на буквите. Педагозите смятат, че няма никаква логика при корелативните двойки като б-п, д-т, в-ф първо да се учи беззвучната, а после звучната, като допълват, че децата първо трябва да се приучават да чуват и осъзнават звука.

Учителите са категорични, че това не е реформа. Като най-голям абсурд педагозите определят факта, че учебната година е стартирала с нова програма, но със стари буквари, в които текстовете са изготвени на база изучените букви.

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"