Спрете с избиването на комплекси чрез насилие – „ИМИДЯТЛИ”

От средата на февруари агресията у нас не просто не се осъжда, а дори се толерира, разбира се, не без съдействието на националните телевизии. За точно два месеца трима души, които очевидно са неграмотни, глупави и най-важното агресивни се превърнаха в национални герои.

Началото

Dinko-ot-Yambol

На 18.02.16 бе излъчен първия репортаж за Господин Вълев, по-известен като Динко от Ямбол.

В него той бе категоризиран като почти божество, а от интервюто и гласовете на водещите звучеше патоса, че „Мъж от Ямбол залавя нелегални имигранти с голи ръце“[1]

Очакванията ми за резултата на това представяне бяха, че много хора ще се възмутят от поведението му, защото дори и да не харесва политика на страната ни спрямо мигрантите, защитаването на човек, който на въпроса „Смятате ли, че сте прекрачили морални граници“ отговаря с „Кви граници е чуйек, аз си бях у България“ е признак за много липси.

 Последователите

950-377x310

Перата – „Ловецът на мигранти“

На 11-ти април друг български герой се похвали с „улова си“. 30-годишният, криминално проявен, Петър Низамов – Перата разпространи видео, в което демонстрира „мъжко“ поведение, перфектен английски и патриотичен дух.

Мъжът, който е нарушил законите на страната си, раздава правосъдие и е готов да „накаже всеки, който нарушава законите на страната му“.

Гражданските патрули на Низамов, в които боят и свинските опашки диктуват правилата отново не бяха разкритикувани от обществото, а напротив – засилиха инициативата за саморазправа и насилие.

126993196841462

Хората пяха патриотични песни пред прокуратурата и крещяха, че Перата е национален герой. Така, освен със слава, 30-годишният мъж се сдоби  и с героичния прякор – „Ловецът на мигранти“ – модерният Дънкан Маклауд, който защитава слабите и беззащитните, точно какъвто беше Калоян Стоянчов – Голямата Рижа.

(криминално проявен, с няколко присъди и множество регистрации за побой и хулиганство, придружавал едни от най-големите мутри, ощетили хилядократно държавата)

2111054668

Ангел Калеев – НЕравният.

Вчера се появи и първото видео с елементи на побой. За жалост очаквано след като никой не показа, че речта и действията на омразата НЕ СА геройство и водят след себе си последствия.

24-годишен футболен хулиган сподели в профила си във Фейсбук как бие шамари и рита в главата момче от ромски произход, казало, че двамата са равни. Следват също реплики „Легни“ и „Стани“, които се изпълняват от страх да не би положението да стане по-лошо.

Днес същият този Ангел се изправи пред националните телевизии и гордо заяви, че не се срамува, че е националист и че не се чувства виновен за нанесения от него побой.

Съучастниците

  • Всички, които подкрепят действията на гореспоменатите гласно или негласно. Проучване на „Алфа Рисърч“ показа, че 54% от българите подкрепят гражданските арести на нелегални мигранти.
  • Личности, които са натрупали по някакъв начин авторитет (или са си купили такъв), и будят доверие в обществото. Нямаше телевизия, в която Божидар Димитров да не спомене, че момчетата са невинни, че всички трябва да се присъединим и че прокуратурата не трябва да започва съдебни производства срещу тях.
  • Политиците, които насърчават действията по лов на хора, които казват браво на тези, които помагат на страната.

Проблемът

От два месеца в България не просто, че не се работи срещу ксенофобията – тук се насърчава боя. Защитават се агресивни полупримати, които са наистина герои на новото време – само че от „Бай Ганьо“.

И наистина, преди си мислих, че дори и умни хора имат насадени ксенофобски виждания, но когато видях изречения от рода на „Динко е истински българин и поне наистина се грижи за родината“, „Перата е патриот и не заслужава да бъде в ареста“, както и „Много цигани бият българи, време беше някой да отвърне“  не само че се натъжих от настоящето, директно се уплаших за предстоящото.

Добре дошли в България, където да биеш, унижаваш и ограбваш са престъпления само според зависи.

[1] Първата статия за Динко, появила се в медийното пространство

Гергана Георгиева

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"