3/4 от българите готови да гласуват на референдума на Слави Трифонов

Мнозинството от българите ще гласуват на референдумът, иницииран от Слави Трифонов. Водещият внесе в началото на февруари 673481 подписа в Народното събрани, с които иска да се проведе референдум върху 6 въпроса. Те са:
1. Подкрепяте ли народните представители да се избират с мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура?

2. Подкрепяте ли броят на народните представители да бъде намален на 120?

3. Подкрепяте ли въвеждането на задължително гласуване на изборите и референдумите?

4. Подкрепяте ли да може да се гласува и дистанционно по електронен път при произвеждане на изборите и референдумите?

5. Подкрепяте ли годишната държавна субсидия, отпускана за финансиране на политическите партии и коалициите, да бъде един лев за един получен действителен глас на последните парламентарни избори?

6. Подкрепяте ли директорите на областните дирекции на Министерството на вътрешните работи и началниците на районните управления в областните дирекции на Министерството на вътрешните работи да се избират с мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура?

61, 7% виждат важността на това гражданите да бъдат запитани по гореспоменатите въпроси. Те са категорични, че въпросите са важни за развитието на държавата ни. Това не е учудващо предвид огромния брой подписали се в събираната подписка.

6, 9 на сто са на мнение, че само част от въпросите са съществени, но въпреки това ще участват в запитването, ако то бъде назначено.

4, 8 % от участвалите в анкетираните са посочили, че не са запознати с въпросите, по които Слави Трифонов иска да направи допитване.

Всеки четвърти пък отказва да участва в референдума на ТВ водещия, като обясняват, че той е поредният, който търси власт.

При всички положения около 3/4 от българите смятат, че референдум трябва да има и биха отишли да гласуват поне на някои от въпросите. Това показва важността на провеждането на подобни допитвания, независимо кой стои зад иницирането им.

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"