„Антилуков марш“ е кауза, защото „Луковмарш“ е насилие

Утре в София ще има три групи от хора:

-тези, които ще излязат сутринта, за да напомнят за пореден път, че нацизмът, фашизмът и всички други крайно десни движения са опасни, нараняват невинни хора и разделят обществото

– тези, на които няма да им пука и единственото, за което ще се притесняват е, че някой им вика под прозореца

– тези, които ще твърдят, че генерал Луков не е нацист, но обикалят София с факли, бомбери със свастики и гордо вдигнати десни ръчички…о, да и после бият случайни минувачи, защото:

а) са различни по техните критерии

б) приличат на различни

в) навън е облачно

г) навън не е облачно

д) са толкова комплексирани от жалкото си съществуване, че единственият начин да се чувстват значими, е да се съберат на групички и да бият беззащитен човек на улицата

„Антилуков марш“ е събитието, което казва не на агресията във всяка една форма. Примерите за расова, етническа, ксенофобска и полова дискриминация в обществото ни се приемат за нещо нормално или в най-добрия случай за „хулиганство“.

Всички телевизии дават трибуна на ЕВРОдепутата Ангел Джамбазки, който смята, че „решението е затваряне на външната ни граница, екстрадация на всеки, който няма какво да прави тук“ и на Боян Расате според когото „голяма част от циганите живеят като прасета“.

„Антилуков марш“ не е протест само срещу фалшивото издигане на генерал Луков за национален герой и никога не е било.

Това е нормалният отговор на агресията, този на хората, които знаят, че нападението над 67-годишния Красимир Иванов и внуците[1] му не беше случайно, нито това над журналистката Оля Ал-Ахмед в столичен автобус[2], нито „размириците“ в Гърмен и в Орландовци.

Луковмарш 2015
Луковмарш 2015 СНИМКА: OFFNews

Протест срещу агресията трябва да има, докато я има и самата нея. „Антилуков“ марш е кауза и ще бъде, докато общината позволява маршируването с факли в центъра на ЕВРОПЕЙСКА столица, докато побоят над емигранти е повод за гордост и насилието над хора заради това как изглеждат се счита за престъпление по „хулигански подбуди“.

Затова въпреки че е събота станете от леглата си и бъдете в 12:00 часа на пилоните на НДК, обяснете на децата си, че всички заслужаваме нормален живот и кажете „Не на насилието!“.

…защото, който е безучастен, е съучастник

[1] Нападението над възрастния мъж и внучето му бе от група скинари, на които детето им е заприличало на „циганче, което проси“

[2] С викове „Хайл Хитлер“ и вдигната за нацистки поздрав ръка 4-ма младежи с бръснати глави и татуировки нахлули в превозното средство, а един от тях се обърнал към жената с думите „Брато, дай да я ликвидираме тая чернилка!“

Гергана Георгиева

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"