Българският „Полет“ ще се бори с „Пиксар“ за наградите на над 20 фестивала (Гледайте го тук)

Най- новата българска анимация вече може да бъде гледана в интернет. Тя е направена от Eagle animation Studio и носи заглавието „Полет“. Анимацията е малко повече от 5 минути, но тя несъмнено излъчва вдъхновение, надежда и призив никога да не се отказваме. Филмчето ще се бори за отличия в над 20 фестивала за анимационни филми, като в някои от тях ще се конкурира с гиганти като Пиксар.

„Полет“ е плод на труда на около 15 човека, които са изготвили всичко сами. Единствено музиката, която е композирана специално за филмчето е била платена, а всичко друго идва от вдъхновението и отдадеността на екипа. Първоначално анимацията е започната от Георги Захариев, който се е заел да я прави сам. „Много хора не повярваха, че мога да се справя, но аз съм си инат и не се отказах. Постепенно различни хора започваха да се присъединяват, като накрая успяхме да изградим екипа. Благодарен съм на всеки един от тях“, казва Георги. Създаването на филмчето е отнело 2 години и половина, като голяма част от времето Гошо е работил сам над него в свободното си време след работа. „От 3 години не съм спал, но си заслужаваше“, категоричен е той.

Премиерата на „Полет“ се осъществи пред над 100 човека в „Audrey Music Hall“, като след края му заведението избуха в бурни аплодисменти, а Георги Захариев получи заслужените поздравления от всеки един от гостите.

Самата анимация разказва историята на едно пингвинче, което мечтае да полети. Всички му се подиграват, но то не се отказва, а продължава напук на всички несполуки. Какво става накрая – вижте сами ТУК

Мартин Атанасов

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"