Повече от половината българи винят държавата за войната по пътищата

Повече от половината българи винят държавата за войната по пътищата и катастрофите. Основният мотив зад тази позиция е, че държавата не е направила достатъчно строги закони и не се е погрижила за тяхното спазване. Това сочат данните от седмичната ни анкета, като цели 52, 9% от отговорилите са на мнение, че санкциите за нарушенията по пътищата са твърде ниски и за това шофьорите непрекъснато ги нарушават.

35 на сто от анкетираните отвръщат, че вина за войната по пътищата имат предимно младите шофьори, които макар и неопитни, постоянно нарушават правилника за движение и „летят по пътищата“.

Това твърдение не е лишено от смисъл, тъй като е факт, че доста често вина за катастрофата имат шофьори на под 30 годишна възраст. Все пак те не са единствените, които носят смърт на пътя.

7, 6 на сто от българите винят родителите на младите шофьори, тъй като именно на тях се пада задължението да ги възпитат на толерантност на пътя. Все пак трябва да се отчете, че често начинът на шофиране е пряко свързан с възпитанието и темперамента на шофьора, който се изгражда именно в семейството.

Най- незначителен брой – 4, 5% са посочили, че виновни за войната по пътищата няма. Те посочват, че катастрофи има навсякъде и няма защо някой да поема отговорност за нещо, което се случва по целия свят.

Мартин Атанасов

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"