Депутатите с декларация: Писна ни от вас, напускаме политиката завинаги

За първи път от 25 години насам опозиция и управляващи, леви и десни в парламента се обединиха в единно решение. В декларация, подписана от всички народни представители, се посочва, че 43-то народно събрание е на път да бъде закрито, а всичките депутати да се откажат завинаги от политическия живот.

Макар за голяма част от българския народ това да звучи като коледен подарък, то решението на депутатите си има своето логично обяснение.

„Омръзна ни българският народ да ни игнорира и да не ни отдава заслуженото.

Не можем да търпим повече това оскърбително отношение и да си затваряме очите пред явната подигравка, която тези хора си правят на наш гръб“, се казва в декларацията.

„Ние Народните представители от 43-то Народно събрание намираме за изключително неморално и лишено от каквато и да е отговорност поведението на българските граждани, които отдадоха цялото си внимание на премиерата на „Междузвездни войни: Силата се пробужда“ и тотално игнорираха нашите действия и вихрените политически схеми, които разиграхме през последните две седмици“, категорични са 240-те депутата, положили подписа си под декларацията.

Народните представители поясняват, че през последните две седмици са положили всички усилия, за да направят животът на българина по- интересен, да се чувстват като в сапунен сериал, изпълнен с обрати, неясноти, предателства, сдобрявания, раздели и други похвати от латиноамериканското телевизионно изкуство. „Турските сериали не могат да ни стъпят на малкия пръст, що се отнася до сюжетна линия и напрежение“, категоричен беше Красимир Каракачанов. Въпреки това българските граждани тотално са обърнали гръб на цирковите им номера и са предпочели чужда продукция пред родната.

„Това е национално предателство. А както знаете националното предателство е привично за фашиските . Ние не можем да останем начело на фашистки народ и заедно с моите колего от АТАКА ще продължим нашето дело в Румъния, където руската дума все още не е стигнала до ушите на румънските граждани“, каза лидерът на Атака Волен Сидеров. Той допълни, че няма как да не е обиден, след като се е отдал на каузата да забавлява народа и през няколко месеца е създавал нова сюжетна линия и е обладавал общественият интерес. „А сега някакъв американски филм идва, за да ми отнеме светлините на прожекторите. Това несъмнено е поръчка от американското посолство и Фондация „Америка за България“.

„След като толкова обичат „Междузвездни войни“, ами да си направят империя. Тогава няма да има нужда от нас“, категоричен беше видимо обиденият съпредседател на Патриотичния Фронт Валери Симеонов.

Лидерът на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов обяви, че няма представа защо народът е обърнал гръп на своите депутати и след като попрехвърля вината на всички останали стигна до извода, че би било най- удачно да бъдат подслушвани гражданите, за да се разберат техните мотиви.

Реформаторите, които най-много се раздадоха за шоуто от последната седмица бяха категорични, че ще са единни в напускането на парламента, но след това Радан Кънев обяви в самостоятелно интервю, че той все пак няма да се оттегли, а морално няма да ходи на работа, за да бъде едновременно на различно мнение от всички останали, но същевременно да изрази недоволството си от българските граждани, които не са обърнали достатъчно внимание на неговите действия и не са му изпратили благодарствени писма и хвалебствия. Той изрази и разочарование, че хората са започнали да си поставят светлинни мечове на профилната снимка във фейсбук, а не неговият лик.

Михаил Миков обясни, че е предвиждала този резултат след управлението на ГЕРБ и отбеляза, че и той няма да участва повече в политическия живот, защото никой не му вярвал, че всички други са виновни, но не и той. „Това е напълно неприемливо. Аз им обяснявам, изреждам кой е виновен, а те не ме приемат на сериозно“, коментира той.

Лютви Местан от своя страна посочи, че като създател на цялата тази организация за забавлението на хората, се чувства обиден, че хората гледат друго творение, а не неговото. „Като един съзидател на този конструкт аз намирам за инсултно поведението на българските сидизенди, които игнорират и по този начин деморализират и компрометират българската политика. Решението ми, което е решение и на моите колеги, е екзактната реакция, която трябваше да направим. Ние няма да се поддадем на техните провокации и ще се борим за етническият мир и свободите и правата на всички български граждани“, категоричен бе Местан. В края на своето слово той предложи разпускането на Народното събрание да бъде на 24-ти декември вечерта, за да могат депутатите да покажат един последен, макар и символичен, среден пръст на българския народ.

ВАЖНО: Написаната по- горе статия няма нищо общо с действителността. Тя е сатирично намигване, което не се базира на реални факти и цитати, а е плод на фантазията на автора й.

Мартин Атанасов

 

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"