Вие говорите: Правителството трябва да си ходи, искаме нови избори

Предсрочни избори искат болшинството от нашите читатели. Това става ясно анкетата ни за миналата седмица, където Ви попитахме „Трябва ли да има смени в правителството преди коледа“. Въпросът ни бе породен от общественият дебат, където се спрягаха предимно оставките на министрите Танев, Ненчев и Иванов. Правосъдният министър не успя да изчака края на седмицата и подаде оставка, която веднага бе приета от премиера Борисов.

Смазващите 69, 6 на сто смятат, че не бива да има персонални промени в кабинета, а като цяло той да подаде оставка и да се проведат нови парламентарни избори (3-ти за последните 3 години).

Следващият отговор събрал най- много гласове е коренно противоположен. Все пак разликата в процентите е огромна. На отговора „Не, кабинетът работи добре“ са „цъкнали“ малко над 15% от анкетираните.

11, 7 на сто от отговорилите на анкетата смятат, че промени в кабинета трябва да има, но те трябва да са само сред министрите от Реформаторския блок. 3, 7% пък заявяват, че трябва да има промени в кабинета, но не и да се променя съотношението на политческите сли в изпълнителната власт.

От анкетата ни става ясно, че огромната част от обществото е на мнение, че кабинетът има нужда от промяна, като най- вече те виждат проблем в цялостното управление. Вероятно отговорът на въпроса е бил даден в емоционален момент, когато избуханха няколко скандала, сред които най- сериозният беше за луксозните джипове в Горските предприятия.

Мартин Атанасов

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"