Юлиан Вергов става туристически гид. Помните ли красотата на Велико Търново?

Актьорът Юлиян Вергов показва Старопрестолната столица в новия проект на режисьора Калоян Николов.

В документалната лента „В сърцето на историята: Велико Търново“ „Той“ показва „Асеневци“, „Царевец“, Старият град и малките улички в любимото на всички Търново.

Снимките протичат малко повече от 12 месеца. Обхващат всички сезони и всички празници, така че публиката да види най-интересното от Велико Търново, случващо се през годината.

Лентата е с продължителност 27 минути, а премиерата й е на 12 декември във Велико Търново. На събитието, редом с екипа на продукцията, ще присъства и самият Вергов.

Зад амбициозния проект стоят Туристически център „Царевград Търнов“ и Black Stamp Studio.

Велико Търново напоследък се оказва много привлекателна дестинация за алтернативното ни кино. Ученици също ще снимат филм „Синьо сирене“ във Велико Търново. Дванадесетокласникът от Американския колеж „Аркус“ в старата столица Димитър Славов е автор на сценария и режисьор.

Около 50 момчета и момичета са се записали за участие във филма като статисти.

„Заглавието е метафора. Нали знаете, че синьото сирене първо трябва да се развали, за да стане вкусно, така е и с всичко останало. Особено с важните неща като любовта, приятелството, мечтите, които са разкрити чрез четири житейски истории“, обяснява младият режисьор.

За всички нас, които си спомняме Царевец от ученическите екскурзии, които нямаме време да отидем на Трапезица, защото бързаме за морето, за родните места, за зимните курорти, носталгията идва още с трейлъра.

Носталгията започва с малките улички:

Самоводската чаршия

Минава през зашеметяващите гледки:

„Звук и светлина“

Спира се на забележителностите, от които никога няма да се уморим:

„Царевец“

И продължава с нас по пътя ни:

Гледка към Велико Търново от Царевец

Гергана Георгиева

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"