Whitesnake подариха незабравим концерт на феновете си в България (ВИДЕО)

Невероятен, неповторим, неописуем, магнетичен, велик! Суперлативите, които могат да се употребят за вчерашният концерт на Whitesnake могат сами по себе си да бъдат в отделна статия. Концертът беше велик, а „Арена Армеец“ препълнена, както подобава за звезди като Ковърдейл и компания. Дни преди концерта вече нямаше билети, а в интернет непрекъснато се търсеха такива, за да бъдат закупени в последния момент. Уви, за голяма част от желаещите нямаше места.

Залата се пръскаше по шевовете, а преди да се домогнеш до нея трябваше да преминеш през щателна проверка, заради повишеното ниво на терористична заплаха в цяла Европа. Страхът обаче е нищожен, когато пред теб се изправят най- добрите. И Ковърдейл несъмнено заслужи хилядите вдигнати ръце.

2Минути преди 21:00 часа в залата заехтя My Generation на The Who. Част от публиката започна да припява в очакване на големия взрив. И той дойде само секунди по- късно. Whitesnake излязоха на сцената под омщните овации на над 15 000 фена, претъпкали „Арена Армеец“. Публиката крещеше в екстаз, а залата гореше от емоции. Още с първите акорди на Burn залата избухна и пя дума по дума заедно с неповторимия Дейв Ковърдейл. Последваха Bad Boys I Love ain’t no stranger, след което групата премина към първият трибют за Deep Purple. The Gypsy зареди публиката и тя бе готова отново да избухне. Това стана още на следващата песен. Първите акорди на Give me all your Love събудиха и най- заспалите не само в залата, но и в околностите. Цялата публика пееше и пляскаше в такт по време на този химн. Последва нов трибют към Пърпъл с You keep on Moving и за да не остане дори помен от въздух у феновете, последва Ain’t no Love I the Heart of the City.

Сякаш за да разполови концерта и да даде глътка почивка на гласовете на публиката, в центъра на прожекторите влязоха китарите. Магнетичните сола завладяха душите на публиката и всеки признак на умора изчезна. София беше готова за нова атомна порция Пърпъл. Mistrited отново взриви залата, която беше огласена от вече попрегракнали гласове.

3Подготовката за големия финал дойде след You Fool no One и се изразяваше в солото на барабаните. То започна както всяко едно друго соло, но енергията на Томи Олдридж грабна сърцата на публиката. В средата на своето изпълнение, той изхвърли палките и продължи да блъска по барабаните с голи ръце. Солото бе едно от най- добрите, които съм виждал в България.

Whitesnake знаят как да оставят публиката без дъх и го показаха отлично с завършека на концерта си. След солото на барабаните зазвуча една от най-големите песни в историята на музката – Soldier of Fortune. Публиката с цяло гърло пя, заедно с Ковърдейл, а мнозина дори се просълзиха от емоцията. Химнът свърши, а аплодисментите не стихваха. Групата като че ли имаше желание да изчака овациите да спрат, преди да продължат, но бурята в публиката не стихваше. За това Whitesnake решиха да я заасилят с първите акорди на Is this love. Титаничният финал назряваше и последваха Fool for your loving и Here I go Again. След емблематичното парче Ковърдейл и компания се прибраха, но всички знаеха, че това не може да е края. Бурята не стихваше, а залата гърмеше. Групата се върна на сцената, благодари на страхотните фенове и изпя Still of the night. Публиката отново полудя и 10 минути скандираше, че иска още. Току заглъхваше и от някоя страна на залата се засилваше нов тласък на вълнение. Лампите светнаха, но и това не отказа голяма част от ентусиастите…

Това обаче беше краят на един незабравим концерт, на едно неповторимо изживяване. Под звуците на We wish you Well и Always look on the bright side of life публиката бавно се изнасяше, като си припяваше някои от песните, които току що бяха чули от великия Ковърдейл.

Мартин Атанасов

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"