Легендата за Шишенци – най-страшното място в България

За мнозина тъмната част от денонощието е по- активната. Ходене по дискотеки, на купони, на заведения, концерти и барове. В едно българско село обаче, падне ли мрак улиците опустяват, прозорците и вратите се затварят и залостват, а хората треперят до сутринта.

120-те жители на Шишенци всяка нощ се затварят по домовете си и не смят да излязат до като петелът не пропее.

Селцето, намиращо се едва на 5-6 км. от българо-сръбската граница е известно като едно от най- страшните места в България. Местните са убедени, че в района има самодиви, а някои от по- съзрастните обитатели са категорични, че именно Шишевци е домът на самодивите.

По- възрастните жители разказват, че когато са били по- млади са се осмелявали да погледнат през прозорците си и са виждали как високи жени с бели роби са танцували край селцето в кръг с вдигнати към небето ръце.

Тези истории обаче бледнеят пред същинският кошмар на Шишенци. Всичките му жители са категорични, че нощно време чуват гласове. В тях разпознават мъжки, женски и дори детски гласове, но по улиците няма никои. Гласовете започват да се чуват в 9 часа вечерта и продължават до малките часове на следващия ден. В началото хората са си мислели, че става дума за чакали, но следи от животни няма никъде по уличките на селцето. А гласовете се чуват ту в единия, ту в другия му край.

Хората не се срамуват да си признаят, че ги е страх и че заключват вратите си нощно време от ужас да не би духовете да влязат в домовете им. Твърденията на местните се засилват и от това, че само за няколко години петима мъже са изчезнали безследно, след като са замръкнали в района.

IF

В крайна сметка двама от тях успели да се завърнат, но били категорични, че не помнят нищо за периода, в който са отсъствали.

Според легендата, която се разпространява от уста на уста в селото, гласовете на чуващите се жени, деца и мъже са на жестоко убити хора. Преди много много време тръгнали сватбари от съседно село, за да дават булка в Шишенци. Момичето обаче било желано от друг, който не искал да я дават в това село. По пътя към селото на сватбарите им била направена засада и всички били избити. От тогава те бродят в района – я като призраци, я като самодиви.

Някои от местните жители разказват, че когато са ходили до лозите си в близост до местността, където са били избити сватбарите, им се е случвало да чуват глъч, все едно има празненство. Такова обаче на яве е нямало.

Страх ли ви е от тъмното. Ако мислите, че не ви е, отидете да прекарате една нощ в Шишенци.

Мартин Атанасов

 

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"