Време за смях: БХК номинира парижкия атентатор Салах Абдеслам за човек на десетилетието

Българският Хелзинкски Комитет (БХК) номинира Салах Абдеслам за човек на десетилетието. Абдеслам е единственият оцелял от терористите, извършили кървавите атентати в Париж. Той в момента се издирва от цяла Европа, като продължава успешно да се укрива.

От БХК обосноваха номинацията на Салах с това, че той очевидно цени живота, след като не се е самовзривил както останалите атентатори в Париж и неговата дейност като глас на младите последователи на крайния ислям спомага за диверсификация на религиите в Европа и привличане на вниманието и разбирането на този клон на исляма.

Именно за това от хуманитарната организация решиха да издигнат неговата кандидатура.

„С тази номинация в никакъв случай не желаем да оскверним паметта на 130-те жертви в Париж. Номинацията няма нищо общо с тези атентати, а с хуманитарната дейност на Абдеслам, която се изразява в обучение на млади хора в традициите и устоите на радикалния ислям, отдадеността в борбата му за правата на крайните ислямисти и подобряването на техния начин на живот, чрез създаване на Халифат и въвеждане на Шириата в Европа“, коментираха от БХК.

От хуманитарната организаиция казаха още, че са наясно, че десетилетието още е едва на половина, но са убедени, че такава отдаденост в защита на правата на малцинствата едва ли ще може да бъде надмината скоро. Още повече, че омразата към крайните ислямисти е огромна към този момент и не среща никаква правна защита от „демократичните“ европейски държави. БХК изрази съмнение, че Салах ще види съд, като предполага, че той ще бъде убит на място след „Инсценирано самовзривяване при щурм на полицията“. „Подобни жестокости спрямо борците за религиозно равенство не е имало и по времето на Хитлер“, категорични са от Комитета.

Междувременно председателят на БХК Красимир Кънев обяви, че се подготвя да съди ООН в Европейския съд за правата на човека, тъй като от световната организация са призовали всички да влязат в битка с Ислямска държава. „Призоваването към война с религиозни групи е грубо нарушение на международното право и трябва да бъде наказано от съответните органи. Възмутително е, че една организация, която има претенции да представлява всички хора на тази планета, може с лекота да призовава към целенасочени действия срещу определена група хора, изповядващи определена религия. Хитлер щеше да е особено щастлив, ако можеше да научи какво безобразие е направила световната организация“, категоричен беше Кънев. Той допълни, че е наясно, че винаги ще има „платени тролове и хейтери“, които ще се опитват да подкопаят неговата работа и тази на БХК.

ВАЖНО: Написаната по- горе статия няма нищо общо с действителността. Тя е сатирично намигване, което не се базира на реални факти и цитати, а е плод на фантазията на автора й.

Мартин Атанасов

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"