Когато българските митове се превръщат в анимация

Сряда е ден за култура. В средата на делничната седмица е хубаво нещо да ни вдъхнови и да ни даде сили за още два дни. И ето го тазседмичният ни златен стимул, представям Ви – „Златната ябълка“.

„Златната ябълка“ е приключенски екшън сериал.

Той е насочен към широка демографска група, започваща с деца между 10 и 13-годишна възраст, но разглежда и теми, които биха представлявали интерес и за по-възрастния зрител. Рейтингът на сериала е 8+, като целевата публика се състои както от момчета, така и от момичета. Всеки сезон на „Златната ябълка“ се състои от 24 епизода, всеки с продължителност 24 минути. Това е анимационен приключенски сериал, който може да се излъчва в праймтайм. В него децата ще харесат приключението и екшън елементите, а на по-възрастната публика ще допаднат екзотичната среда и съвременните теми. Всеки епизод проследява историята за някоя от различните групи по техния път към ябълката. Разплитайки собствените си истории, главните герои намират начин да разрешат по-големите проблеми в родните си места. Сериалът ще запознае зрителя с нов и интересен свят, вдъхновен от митология и фолклор, които са непознати на съвременната западна публика, посочват създателите.

Те описват себе си като „екип от млади, но опитни професионалисти в областта на анимацията и филмовото изкуство, обединени от обща идея“. Работят предимно в интернет, а живеят „из целия свят“.

Това е първият български сериал, който съчетава историите за „необятен планински свят, където стари духове бродят из горите и кукерските бойци защитават хората от злото“ с фентъзи героини със сини коси и специални сили.

„Това е една история за порастването, изпълнена със симпатични персонажи в разнообразен и сложен фантастичен свят, изправен пред климатични промени, резултатите от неконтролираната индустриализация, социална изолация и продължителни конфликти. Ще разкажем историята чрез екшън, приключения, хумор, мистерия и дори нотка романс.“, обещават създателите.

Как да станем част от приказното кралство

Всички герои имат приятели, без които са загубени. Батман има Робин, Херкулес има Йолай. Ние имаме също имаме шанс да станем герои и да помогнем на героите в „Златната ябълка“

Създателите на героите все още търсят финансиране и партньори.

Ако желаете да помогнете за създаването на проекта, можете да направите дарение през PayPal.

Всеки, който го направи, пък става част от „Златната ябълка“ и вижда името си в сайта.

На кого помагаме?

Ето и чии приключения подкрепяме:

Вихра

Златната ябълка1

Енергично и любопитно момиче, което предпочита действието и приключенията пред красивите рокли. Тя е наследила някои от уменията на змейския си баща, но все още не се е научила да ги контролира. Косата й е облак, който се променя според настроението й – пухкав и ясно син, когато е спокойна, и тъмен с малки светкавички, когато е ядосана.

Вихра е отраснала в град Хан, където хората и духовете съжителстват в мир. Като дъщеря на двете водещи фигури в града, тя е свикнала да присъства на обществени събития и се опитва да бъде елегантна и интелектуална като майка си, но повече й се удава да е навън сред природата, където баща й я учи да хвърля гръмотевички и й разказва забавни истории за духове.

Вихра е любопитна, целенасочена и много упорита, което понякога й навлича неприятности.

Златната ябълка2

Бран

16-годишно момче от планинския град Кукерово. Това е място, където горските духове са агресивни и през целия си живот Бран е смятал, че всички духове са зли. Често се забърква в неприятности и по-малкият му брат Влад трябва да му помага. Бран мечтае да бъде велик боец. Двамата с брат му учат и тренират да бъдат кукерски бойци, за да могат да се борят със злите духове, използвайки магически стъпки и чанове.

Златната ябълка3

Влад

По-малкият от двамата братя кукери. Той е едър и много силен, което го е направило малко бавен, леко тромав и много внимателен да не счупи нещо. Влад е много спокоен и учтив. Говори малко, често с нотка на добронамерен сарказъм. За него знанието е най-голямата сила и книгите са свещени, поради което той почти непрекъснато чете – дори и когато върви. Макар да е свит и срамежлив, щом облече кукерския си костюм и влезе в битка, Влад се превръща в уверен и изкусен боец. Знае Кукерводителя наизуст и често го цитира на импулсивния си брат Бран.

 

Златната ябълка4

Тина-Пакостина

Най-добрата приятелка на Вихра, 15-годишна самодива – буйна, бъбрива и обичаща да се шегува с другите. Тина произхожда от консервативно самодивско племе от гората до град Хан, но е любопитна и иска да опознае света извън гората, затова при всяка възможност се измъква да търси приключения с Вихра. Тъй като е самодива, тя може да влияе на природата около себе си чрез своята песен и танц. Освен това е лечителка – познава всички растения и свойствата им и може да забърква всякакви отвари. Тина е много женствена и много се грижи за външния си вид. Когато се движи, тя лети над земята – макар че от време на време експериментира с ходене и се оплаква от него.

Зад гласа на женствената приключенка пък застава българската актриса Милица Гладнишка.

 

 

 

Амбициозният проект определено печели внимание и адмирации. Politikata.net ще следи развитието му, а съм сигурна, че и доста от Вас.

Успех, анимационни духчета!

 

Гергана Георгиева

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"